Tu jestes: Home

Kosmetyki Probiotyczne naturalne - sklep internetowy

Twój koszyk...

Twój koszyk jest pusty.

P.D.H. Sobieraj

Bacillus ferment - drobnoustroje zawarte w kosmetykach

Email Drukuj PDF

Bacillus ferment w kosmetologii jest źródłem enzymów proteolitycznych. Otrzymywany jest w wyniku fermentacji mikroorganizmu Bacillus Subtilis. Złuszcza wierzchnią warstwę naskórka, niszczy spoistość komórkową złuszczanych komórek, dzięki czemu skóra może odnawiać się szybciej.  Działa w łagodnym zakresie pH 5-8  (prawidłowo skóra posiada kwaśny odczyn pH ).

 


Korzyści dla osób mających cerę wrażliwą oraz problem z rozszerzonymi naczynkami
Produkty zawierające składnik aktywny bacillus ferment pozwalają delikatnie usunąć zbędną, zrogowaciałą warstwę naskórka bez konieczności tarcia. Działanie jest niezwykle delikatne i, w przeciwieństwie do peelingu mechanicznego, nie podrażnia on skóry.


Korzyści dla osób mających cerę mieszaną, tłustą, trądzikową (z niedoskonałościami)
Usuwając  zanieczyszczenia oraz obumarłe komórki zewnętrznej warstwy naskórka odblokowuje  ujścia gruczołów łojowych, zapobiegają więc powstawaniu zaskórników. Pomaga pozbyć się widocznych objawów łuszczenia się skóry.

Probiotyczne mydło w płynie jest przeznaczone dla każdego typu cery, w tym także naczynkowej i wrażliwej, które nie tolerują kwasów hydroksylowych AHA oraz peelingów mechanicznych.